Tack, Cecilia!

december 22nd, 2016

När Cecilia skrev det här inlägget, kom jag att tänka på två härvor garn jag spann på slända för rätt länge sedan. Det är ett hekto babykamel och ett halvt hekto jak som jag planerat att sticka en sjal av. Det är bara det att jag inte hittat det rätta mönstret.

Men nu blev jag inspirerad och gjorde en grundlig eftersökning på Ravelry och fann precis vad jag var ute efter. Tanken var att sticka en trekant uppifrån och ned i kamel och avsluta med en spetsbård av jak, så att jag kan utnyttja så mycket som möjligt avv garnet. Men blir lite extra snål med det man spunnit själv.

Det enda abret med det här mönstret är att mitt garn är lite tunnare och det väcker ju frågan om sjalen kommer att bli tillräckligt stor. Jag har mer garn än vad som anges i mönstret, frågan är bara om det räcker för att kompensera. Men enda sättet att få veta, är att prova. I värsta fall kanske jag kan hitta på en nödlösning, välja en luftigare spets som drar lite mindre garn eller leta reda på ett tredje garn att bland in i leken.

Nu är härvorna nystade och sjalen påbörjad. Det här får bli min julstickning.

CIMG2884

 

 

CIMG2888

2 Responses to “Tack, Cecilia!”

  1. Anette skriver:

    Babykamel måste vara supermjukt! Ska bli spännande att följa. Själv får jag hoppa över handarbete i jul (som om jag brukar handarbeta så ofta…). Orsaken kan du se snart på min blogg…

  2. Cecilia skriver:

    Så trevligt att jag startade en kreativ process! :-)
    Det tyckte jag var så trevligt förr, när jag läste fler bloggar, att jag hela tiden fick idéer, inspiration och rena tips.
    Det blir nog en fantastisk sjal!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu