Dags för en kofta

januari 21st, 2017

För ett och ett halvt år sedan ungefär köpte jag ett gäng Létt-Lopi på rea för att sticka en kofta. Jag plockade på mig olika lila/rosa färger som jag tyckte om.

CIMG2967

 

Jag hade i tankarna att kanske sticka ett mönster och gick och klurade på det rätt länge. Sedan hörde eller läste jag någonstans att om man vill vara säker på att kontrasten mellan färgerna är tillräckligt stor vid mönsterstickning, kan man ta ett svart/vitt kort på garnerna. Om de gråa nyanser man då får ligger nära varandra, kommer mönstret inte att synas särskilt väl. Så då tog jag en svart/vit bild och ni kan ju själva se vad som hände.

CIMG2970

 

Det verkar inte riktigt värt mödan att mönstersticka, så jag tänkte om. Nu får det istället bli spontanrandad kropp, rosa ärmar, och kanter och muddar i den mörkaste färgen. Tror jag. Inget hindrar mig från smärre ändringar under resans gång. Jag har lite olika mängder av de olika färgerna, så det får styra rätt mycket av vad jag gör.

Återkommer med vidare rapporter när jag kommit så långt att koftan går att sätta på provdockan.

 

One Response to “Dags för en kofta”

  1. Cecilia skriver:

    Ljuvliga färger! Listigt med det svartvita kortet.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu