All vår början bliver svår

februari 1st, 2017

Det är inte många gånger jag stickat ett plagg med knappar och senast var för över tre år sedan. Så när jag kom till framkanten på koftan gick stickningen från express- till snigelfart. Började med att göra kanten i vanlig 2+2-resår, men blev inte nöjd, rev upp och stickade två räta och en avig istället.

Så blev det dags för knapphålen. Det finns några beskrivningar av sådan i boken, men den variant som skulle passa förstod jag inte riktigt beskrivningen av. Så då fick jag lagga ned rätt mycket tid på att leta i böcker och på nätet och testa olika hål på en provlapp.

Sedan skulle jag göra halskanten. Provade att göra den rätt bred, men det blev inte alls bra. Så då fick jag repa upp och göra om och sedan valde jag en avmaskning som inte funkade och fick göra om den också.

Fyra dagar har jag hållit på och nu får det duga, fast jag inte är riktigt nöjd. Översta knappen sitter lite snett i förhållande till de andra. Hålet till den finns på halskanten, som är stickad vinkelrätt mot framkanten. Det gick helt enkelt inte att placera det precis över de andra knapphålen.

Värre är det att avmaskningen på framkanten går lite i vågor. Kanske kan man virka en rad maskor på baksidan för att tajta till den. Tror att jag ska prova med det.

Nu är det bara ärmarna kvar och med dem borde det inte uppstå några problem, så nu hoppas jag att hastigheten kan öka igen. :-)

CIMG3001

 

3 Responses to “All vår början bliver svår”

 1. Anette skriver:

  Den ser helt underbar ut! Vilka fina färger!!!

 2. Cecilia skriver:

  Min grå kofta ligger och vilar…är inte nöjd med knapphålen och inte med halskanten…får ta tag i det vid tillfälle.
  Din kofta blir underbar!

 3. gunvor skriver:

  Den blir fin.kul att du har så mycket användning av provdockan.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu