Ändrade planer

juni 6th, 2017

Mina planer för nationaldagen begränsade sig till trädgårdsarbete. Det skulle vara bra väder för det och jag ligger efter med en hel del. Men så vid halv elva-tiden ringde en god vän som tänkte ta med sin mamma på utflykt dagen till ära och hon undrade om jag hade något för mig, eller om jag hade lust att möta upp vid Alvastra klosterruin. Klart jag hade!

Så det blev ett par timmars skönt avbrott i arbetet. Alvastra ligger bara någon kvart ifrån mig och gården där jag köper mina ägg ligger inom synhåll för ruinen. Men av någon anledning har det aldrig blivit av att jag tagit mig dit. Det är väl det där syndromet med att det som finns nära till hands sällan blir av. Och nu förstår jag inte alls varför jag aldrig åkt dit, för det var jättefint.

Klostret byggdes på 1100-talet och jag tycker att det är fantastiskt att så mycket är bevarat. Undrar just hur många av våra byggnader som det kommer att finnas så mycket kvar av om åtta-niohundra år.

CIMG3540

 

CIMG3544

 

CIMG3546

 

CIMG3547

4 Responses to “Ändrade planer”

 1. Anette skriver:

  Det ser helt fantastiskt ut! Jag är så glad att vi har börjat med geocaching för några år sedan. Det gör att man får se så många fina saker långt bort men även väldigt nära som man helt har missat tidigare!

 2. Cecilia skriver:

  Så vackert! Ett bra ställe att fira 6 juni på!
  Ulrika gav denna länken som inspiration till frukt-och-gröntpåsarna, men båda ändrade vi lite i konstruktionen, man blir ju lätt lite klåfingrig när man vet vad man vill ha…

  • KataM skriver:

   Tack! Då VAR det den. Jag har suttit här och googlat och tänkte att den där är det nog. Nu ska här stickas kassar!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu