Rent och tomt

juni 22nd, 2017

Ännu en rabatt är rensad från kirskål och lite annat. Här är styv lerjord, så jag har lagt på barkmull som jordförbättring. ”Slangen” är kanten mot rabatten och just där var gräsmattan lägre, så jag la dit jord som ska besås med nytt gräs. SMHI lovar regn i morgon, så jag tänker att jag ska göra det då och slippa vattna.

CIMG3608

 

CIMG3609

 

Det här är lite av en sorgerabatt. Jorden är väl lerig, som sagt och där är inte mycket sol. Jag har funderat mycket på vad jag ska ha där och gjort lite olika experiment som inte fallit så väl ut. Nu har jag bestämt mig för att låta hosta inta främsta platsen. De två jag redan har där växer och frodas. Jag har en i en kruka som jag kan flytta dit en del av, men jag ska köpa några till. Funderar också på några astilbe, som verkar trivas bra och kanske något mer högväxt i bakgrunden. Längst fram skulle jag kunna sätta en låg marktäckare med lite tjocka blad som jag inte vet namnet på. Den har jag i en annan skuggig rabatt och den brer ut sig så pass att jag kan ta plantor därifrån.

2 Responses to “Rent och tomt”

  1. Cecilia skriver:

    Åh, så fint och prydligt det blir! Så gräs är rn höjdare, det har jag gjort i år och det kommer snällt och blir så fint!

  2. Fale Artut skriver:

    En skön midsommar önskar jag dig!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu