Rädisbaljor

juni 27th, 2017

Rät sent förra säsongen sådde jag den för mig nya grönsaken rädisbaljor. Det hann inte bli något av dem då, men de överlevde vintern. När det var dags för årets sådd, stod de på fel ställe, så jag flyttade dem.

Nu har det blivit något buskliknande av dem, hade ingen aning om att de skulle bli så stora.

CIMG3635

 

De är översållade av blommor och det verkar som om var och en av dem kommer att förvandlas till en balja. Och i går fick jag smaka de första. De är väldigt lika rädisor i smaken, i rått tillstånd lite väl starka men tillagade riktigt goda.

CIMG3641

 

Jag har läst mig till på nätet att om rädisor drar iväg och går i blom, så får de baljor som kan användas på samma sätt. Och just det har hänt med ett par av mina rädisor. Tänkte använda dem för att ta frö av, men jag ska nog ta och proväta deras baljor också.

One Response to “Rädisbaljor”

  1. Cecilia skriver:

    Spännande! Det finns så mycket nytt!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu