Färdig stickning

juli 19th, 2017

Toppen är färdig och jag är väldigt nöjd. Garnet är Schachenmayr smc Cotton Linen, 78% bomull och 22% lin.

Runt ärmhålen och halsen maskade jag av med I-cord. Längs ned hade jag tänkt göra en fåll, en sådan där man först stickar ett avigvarv och sedan slätstickning, viker mot baksidan i avigvarvet och syr fast. Men när jag stickad det så, blev det en sådan snygg rullkant alldeles av sig självt och det passade så bra, så jag lät det vara så. Har inte ens sytt fast den. Det går ju att göra senare, men jag tror inte att det kommer att behövas.

CIMG3748

 

CIMG3749

 

CIMG3752

 

Nu ska jag inte börja på en ny stickning, hur frestande det än känns. Jag har ett lite kjol-experiment jag vill ta tag i först.

3 Responses to “Färdig stickning”

  1. Anette skriver:

    Åh! Den ser jättehärlig ut! Och vilket fint fall det blev på den!

  2. Cecilia skriver:

    Snygga avslut på syilig topp!

  3. Cecilia skriver:

    Stilig, skulle det vara!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu