Sashiko

augusti 27th, 2017

Jag har länge velat prova på sashiko, men inte som en rent dekorativ teknik utan som den lappa-och-laga-teknik det är från början. De mer avancerade sashiko-stygnen är otroligt vackra som dekoration och kanske ger jag mig på det så småningom, men jag vill liksom börja i rätt ända.

Så jag blev nästan lite glad när jag upptäckte ett hål på min trädgårdskjol. ;-) Jag valde att göra framsideslappen av samma tyg som kjolen, eftersom jag hade kvar några småbitar av det. Baksideslappen är en bit av ett gammalt utslitet lakan. Rätt mysigt att sitta i solhörna på terrassen och sy för hand en söndagseftermiddag..

CIMG4014

2 Responses to “Sashiko”

  1. Cecilia skriver:

    Du visar väl hur det blir färdigt, jag har aldrig hört talas om tekniken.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu