Höstbonat trädgårdsland

september 2nd, 2017

Härom dagen skördade jag kålrötterna i trädgårdslandet och drog upp allt ogräs. Bara borlottibönorna står kvar längst bort. Sedan sådde jag gröngödsling. Det blev en blandning av bovete och gula ärtor. Det senare är ett experiment. Ärtväxter är ju bra, eftersom de tillför kväve till jorden i stället för att göra av med det. Tidigare har jag köpt fröer särskilt för ändamålet, men när jag började göra ärtskott från gula ärtor i vintras, slog det mig att de borde gå lika bra med det i landet, samma effekt till en lägre kostnad.

CIMG4028

Jag avslutade med att täcka med en fiberduk som ska få ligga där tills fröerna grott. Skönt att ha det gjort! En sak mindre kvar på att-göra-listan.

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu