Jamen, hjälp!

september 20th, 2017

Jag har bara två fruktträd, ett med gråpäron och ett med någon för mig okänd päronsort. Det brukar aldrig ge särskilt mycket frukt och träden är för höga för att jag ska kunna plocka dem därifrån. Så jag brukar bara få max ett tjugotal ätbara fallfrukter, resten hinner bli ätna eller ruttna innan jag hinner plocka upp dem.

Men i år ar jag fått massor. Det mesta har jag fått slänga på komposten, men ändå har jag plockat in allt detta.

CIMG4093

Fattar inte hur jag ska kunna ta hand om allt. får väl koka något slags mos på en några, frysa in lite klyftor till pajer och kakor i vinter och ge bort en del. Möjligtvis kan några vara fina nog att torka – till det ska man använda riktigt fina frukter utan skador och det är inte jättelätt att hitta bland fallfrukt.

One Response to “Jamen, hjälp!”

  1. Ann-Sofie skriver:

    Wow. Massor ju. Det blir fint i vinter.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu