Ett gott dagsverke

september 25th, 2017

Framsidan av min tomt har inte varit så särskilt rolig. Förutom ett ankommet staket märkligt placerat i vinkel av en tidigare ägare, har där legat en av mig ditförd sandhög i några år. Framför staketet har det funnits en smal rabatt, men den har tagit slut där staketet vinklat in i gräsmattan. Jag var så övertygad om att jag tagit ett kort på hur det såg ut, men det hade jag visst inte, så någon före-bild kan jag inte visa.

Nu är pappa hos mig några dagar för att hjälpa mig att göra något bättre. Det ska bli en långsmal odlingslåda som löper längs hela gräsmattan och ett nytt, enkelt staket. Allt i brädor som jag oljat, inte målat, för att underlätta kommande underhåll.

När vi tagit bort det gamla staketet och grävt upp rabatten, var det dags att börja med den svårare. men mycket roligare uppgiften att plana till marken och börja skruva ihop den nya lösningen.

Vädret kunde inte varit bättre, solsken och arton grader.

Lådan ska bestå av två brädor på höjden. Idag hann vi få ihop tre av de undre brädorna och förhoppningsvis hinner vi med resten i morgon. Vi får skruva ihop den på plats. Den är sju meter lång så att sätta ihop den först och sedan bära dit den kändes inte som ett gångbart arbetssätt.

CIMG4096

 

CIMG4100

 

CIMG4101

 

 

 

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu