Alltid är det nåt!

juli 14th, 2017

Förra året knaprade helt otroliga mängder fjärilslarver i sig mina kålplantor, i år har jag inte sett en enda liten larv än. Men däremot finns det horder av en gråaktig bladlus som jag inte riktigt känner igen. De finns på alla möjliga växter där jag är van att hitta löss, men också på kålplantorna och det känns mer otippat. Titta bara på det här grönkålsbladet!

CIMG3737

 

Om det är lössens fel eller om det beror på något annat vet jag inte, men broccolin kommer nog inte att ge någon skörd alls i år.  Jag älskar broccoli, men jag börjar fundera på om jag kanske skulle prova något annat nästa år, brysselkål till exempel. Problemet med broccoli är att även de år då den ger bra skörd, gäller det att plocka den vid precis rätt tidpunkt. En enda dag kan vara skillnaden mellan en stor, fin bukett och en som börjat blomma. Jag får fundera lite på det.

One Response to “Alltid är det nåt!”

  1. Anette skriver:

    Isch! Verkar finnas en viss fördel att bo i norr. Ja det lila är basilika men jag tycker inte den smakade så gott.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu