Rolig fredag

februari 10th, 2012

Det var verkligen jätteroligt att trycka! När alla förberedelser var gjorda och tyget låg där på bordet, gick det alldeles för fort. Det var så spännande att se mönstret växa fram. Jag önskar att jag hade haft ett större tyg. Det här vill jag definitivt göra om.

Innan man kan börja trycka, måste man rapportera. Där var det millimeterprecision som gällde. När vår lärare Eva förklarade hur man skulle tänka och mäta och sätta tejpbitar verkade det mest snurrigt. Men när jag väl satte igång, började det klarna.

Rapportering

Sedan var det dags att trycka. Eftersom man inte kan lägga ram eller linjal på blöt färg, får man hoppa lite hit och dit på tyget.

Än är det svårt att riktigt se hur det kommer att bli.

Halvvägs genom tryckningen.

Har man gjort rapporteringen rätt, ska allt stämma i slutändan. Själv gjorde jag ett dumt misstag. Jag ser det. Gör du?

Mitt färdiga tyg.

Ny ska tyget vila till i morgon. Sedan ska färgen fixeras med strykjärn. Jag har tänkt göra en duk, men kanske jag ändrar mig om storleken inte passar något av mina bord.

2 Responses to “Rolig fredag”

  1. Syster Yster skriver:

    Det blev jättefint! Det passar nog dig bra att klura ut ett mönter med hjälp av mikroskop! Nästa gång kan du få kika in i mitt huvud och ta mikroskopet till hjälp för att hitta något. Min förkylda hjärna känns inte så stor för tillfället ;-)

    Kram och trevlig helg!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu