Tryckande

februari 9th, 2012

Som jag skrev tidigare är det till stor del screentryck som gäller den här veckan. Förarbetat tar mycket tid och man måste vara otroligt noggrann för att få det bra. Men det är riktigt roligt.

Vi arbetar två och två och hjälper varandra med  mätande, hållande i ramar och och att minnas alla detaljer. Det är mycket att hålla ordning på.

Några är klara med sina tyg. Själv har jag gjort mitt provtryck. Nu ligger tyget på tryckbordet och väntar på mig. Det ska bli spännande att se hur resultatet blir.

Provtryck på handduk

När vi skulle göra mönster, ställde vår lärare fram en låda med torkade blommor och frökapslar. Jag tog resterna av en ringblomma och försökte rita av. Det gick inget vidare, ingen överraskning för dem som känner till min teckningsförmåga. Men med hjälp av ett mikroskop, hittade jag en intressant form. Den förenklade jag i några olika steg. Sedan tog jag några kopior, klippte, vred och vände på bitarna och fick till ett mönster jag var nöjd med. Sedan gällde det att skapa en rapport, lägga in det hela i datorn och fixa till alla skavanker. Jag är nöjd än så länge. Hoppas bara att jag inte ställer till det för mig i själva tryckningen.

När vi tryckt får tygen torka ute i korridoren. Inget tryck blir det andra likt. Roligt att det blir så olika!

Tryck på tork

Tryck på tork.

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu