Nya utmaningar

februari 14th, 2012

När vi höll på med trycken, fick vi klart för oss att man kan trycka på varp. Yvonne och jag tyckte att det lät spännande och idag har vi börjat sätta upp en väv för att göra just det. Det blir en 5-skafts satin med varpeffekt, så att mönstret ska synas så bra som möjligt. Yvonne har gjort ett så fantastiskt fint mönster, så jag bad att få använda det jag med. Och det fick jag. :-)

Varpning pågår

Det blir en ganska smal väv, lagom för att få plats med en mönsterrapport, liggande A3, på bredden. Jag har lite tankar om vad jag ska göra av det, men har inte riktigt bestämt mig än. Först måste jag ser hur resultatet blir.

Jag har också hunnit provväva varpen till mattorna. Det verkar faktiskt inte finnas ett enda fel. Fantastiskt!

Men nu kommer jag inte längre, eftersom jag fortfarande väntar på inslagsgarnerna. Jag hoppas att de finns på plats när jag kommer tillbaka efter lovet.

Provvävd mattvarp

4 Responses to “Nya utmaningar”

 1. MalinSj skriver:

  Vad roligt att du går på folkhögskola. Det skall bli spännande när du börjar trycka på varpen. Tag gärna bilder och visa, vi alla behöver bli uppdaterade. Lycka till. //MalinSj

 2. KataM skriver:

  Visst kommer det bilder. Fast kanske inte innan sportlovet.

 3. Syster Yster skriver:

  Gillar den blivande mattan! Det är så snyggt med svart varp! Ska inslaget vara rött, eller är det någon annan färg du väntar på?

  • KataM skriver:

   Det blir en annan färg på inslaget. Minns faktiskt inte exakt hur den ser ut, eftersom jag velade så mycket innan jag kunde bestämma mig. Något betydligt mer neutralt är det i alla fall. Ville inte ta något med för mycket färg, eftersom jag inte vet var jag ska ha mattan.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu