Varptryck

mars 1st, 2012

Idag blev Yvonne färdig med sin del av vår gemensamma väv och det var dags för mig att ta vid. Först skulle jag väva en bit utan tryck att ha till fåll. Jag tyckte att det blev en väldigt snygg struktur, men inte såg det väl riktigt ut som satin?

Det visade sig att ett av snörena till trampuppknytningen hade gått sönder. Första trampan var inte knuten till andra skaftet och därför gick vart femte inslag genom fel skäl. Jag fixade till det, för meningen var ju att väva en satin. Men någon gång ska jag nog göra mig en sådan ”modifierad satin”, för det var verkligen snyggt. Som jag brukar säga: det är genom misstagen nya idéer föds.

"Modifierad satin" underst, äkta satin överst

Jag hann trycka första rapporten också. I morgon får jag se hur det blir när jag väver. Det är svårt att veta om trycket blivit lagom starkt bara genom att se på varpen.

Detalj

Eftersom inslagsgarnen till mattorna fortfarande inte har kommit, har jag ägnat större delen av veckan åt att sätta upp nästa väv. Det ska bli löpare och tabletter á la östgötadräll. Det vill säga, jag använder rätt material, men helt fel färger. Hur det blir får ni se så småningom…

3 Responses to “Varptryck”

 1. Monika skriver:

  Det ska bli spännande att se ”din” östgöradräll. Jag ska snart börja förskeda en östgötadräll också, inte heller den i traditionella färger. du kan se varpflätorna i ett av mina tidigare inlägg i bloggen.

  När ajg var i din skola såg jag den tryckta varpen-fast det var inte din förstår jag. Roligt o spännande i alla fall.
  Jag väntar på fortsättningen….
  hälsningar Monika

 2. MalinSj skriver:

  Det skall bli spännande! Lycka till! MalinSj

 3. Elisabet skriver:

  Varptrycket ser mycket spännande ut! ”Den som aldrig går vilse kommer ingenstans” – det bästa brukar komma när slump, otur, klantighet leder iväg på ett spår där man aldrig skulle ha hamnat annars.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu