Rapport från skolan

mars 5th, 2012

I fredags började jag väva på den tryckta varpen och hann nästan med en hel rapport. Och helt anti-jante måste jag säga: rackarns vad snyggt det blir!

I fredags fick vi också prova på brickbandsvävning. Det gick inte så bra, jag var alldeles för trött och okoncentrerad. Men det var väldigt kul. Jag ska börja om från början i lugn och ro hemma vid tillfälle. Då kommer det säkert att gå mycket bättre.

Smalaste varpflätan hittills

En kortlek kan man ha till mycket!

Idag på förmiddagen började vi med fria broderier. Det var riktigt roligt! Vi fick leka med tunna tyger och trådar som vi klistrade ihop med tunn vlieslin, för att sedan brodera på. Det fanns bara en regel: att inte ta upp ett enda stygn. (Men regler är till för att brytas, så… ;-) )

Det var inte så lätt att fotografera, minsann. Det gröna tyget som man ser i kanterna, ligger överst och ger i verkligheten en grön ton som tyvärr inte syns på bilden.

Det här var roligt, som sagt. Det är skönt att få leka lite spontant som omväxling mot allt planerande vi annars ägnar oss åt.

Efter maten fick vi lyssna till den svenske pianisten Helge Antoni. Han har varit runt i trakterna och haft konserter och avslutade här hos oss. Han spelade, förstås, men berättade också bland annat om tiden då han bodde i Peru och hjälpte begåvade unga musiker att utveckla sina talanger. En fantastisk musiker och fascinerande person. Jag begriper inte att jag lyckats undgå honom, jag som älskar klassisk musik. Fast när jag googlade på honom insåg jag att jag faktiskt sett några av hans skivor.

One Response to “Rapport från skolan”

 1. Monika skriver:

  Det blir mycket snyggt! Allt!
  Så himla roligt att få gå en sån utbildning. jag är mycket avundssjuk!
  Det är bra att du skriver och berättar, jag följer med stort intresse.
  Lycka till emd bandvävningen- det fixar du snart.
  många hälsningar Monika

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu