Helgen som var

mars 5th, 2012

I lördags kom Syster Yster på sitt första besök i huset. När sådana prominenta gäster dyker upp får man naturligtvis lägga målarpenslarna åt sidan för tillfället.

Vädret var strålande, men kallt. En perfekt dag för bilåkning med andra ord. Så vi gjorde en tur runt Tåkern. Fast jag har bott i Östergötland större dalen av livet, har jag skam till sägandes aldrig varit där. Men det får det bli ändring på nu. Man behöver sannerligen inte vara fullfjädrad (!) fågelentusiast för att kunna njuta av den fantastiska naturen där.

De höll på att bygga ett nytt Naturum, som nog kommer att bli jättefint.

Byggnaderna var helt inklädda i vass, som jag antar var tagen direkt från sjön. På nära håll såg det ut så här. Riktigt häftigt!

Vindkraftverk finns det gott om. Det blåser bra på Östgötaslätten.

Igår ägnade jag mig mest åt vila och lite skolarbete. Så därför blev det bara en vägg målad i helgen. Men det var å andra sidan storväggen i ateljén, största väggen i hela huset. Det känns bra!

2 Responses to “Helgen som var”

  1. Birgitta skriver:

    Tåkern väcker minnen hos mej. Kommer ihåg när vi fick åka dit på skolresa och skulle vara där i soluppgången och titta på fåglar. Vi åkte mitt i natten från Småland. Men det är länge sedan nu. Har varit där senare också.
    Kram Birgitta

  2. Syster Yster skriver:

    Tack för en jättemysig dag! I´ll be back…

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu