Åter på banan

mars 13th, 2012

Då var jag tillbaka på skolan igen, då. Medan jag var sjuk, passade stränggarnet på att komma. Så äntligen fick jag börja på min gåsögonmatta. Trött som jag är, blev det fel alltsom oftast och därmed mycket baklängesvävning. Men å andra sidan är garnet tjockt, så det gick undan i alla fall. Mer än halva mattan är gjord. Tyvärr väntar jag fortfarande på inslagsgarnet till dörrmattan. Eller en av dörrmattorna, rättare sagt. Jag varpade för att kunna göra gångmattan 2 meter lång. Men när jag mätte i huset, bestämde jag mig för att 1,5 meter är mer lagom. Så då får det bli en dörrmatta till. Kanske jag kan hitta garn till den i skolans förråd.

Nej, mattan är inte rosa. Men den rätta lite dovt mörkröda färgen gick bara inte att få till på kortet.

Det blev inget vettigt gjort i huset i helgen. Men medan jag vilade, jobbade solen och fick till stora knoppar på klätterhortensian. Det ska bli spännande att se hur den ser ut till helgen.

3 Responses to “Åter på banan”

 1. Birgitta skriver:

  Jag älskar att väva mattor i gåsögon. Tycker det är så snyggt.
  Roligt att du vill vara med i min utlottning.
  Kram Birgitta

  • KataM skriver:

   Jag har alltid gillat gåsögon, men det är första gången jag väver det. Än så länge har jag inte riktigt fått in trampordningen i ryggmärgen, utan villar bort mig ibland. Det är då det blir baklängesvävning av. Men det är lätt att se felen i en så grov väv, så jag behöver sällan backa särskilt många inslag.

 2. Monika skriver:

  Håller med Birgitta- det är så himla snyggt med gåsögon. Jag vill oxå väva matta i gåsögon, men än har det inte blivit…men jag VILL!

  Roligt att du är piggare:).
  Vårhälsningar Monika.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu