Vår i min trädgård

mars 28th, 2012

När jag kom till huset i fredags, hade det hänt en hel del i trädgården och jag börjar få en liten bild av hur det kan komma att se ut i sommar.

I tallhäcken blommade krokus och något som jag tror är irisblad hade börjat titta upp ur jorden.

Utanför köksdörren lyste några märkliga röda knoppar. Jag kunde inte begripa vad det var. Men pappa, som kan det här med trädgård, sa att det måste vara löjtnantshjärta.

Kärleksörten kunde jag däremot identifiera själv. Fast lite fusk var det, eftersom blommorna stod kvar sedan i höstas.

Mamma har rensat rabatterna från gamla vissna växter, så nu är det vårligt och fint.

Jag gjorde färdigt den orientaliska flätan på ena kanten av mattan i helgen, bara för att konstatera att det inte alls blev bra. Jag har dragit ihop det för mycket när jag vävde avslutningen med mattvarp och förvärrat problemet när jag gjorde flätan. Jag drog åt så mycket jag kunde för att göra kanten riktigt stabil, när jag egentligen borde varit lätt på handen. Så nu får jag tänka om och sy på en tygkant i stället. Lite retfullt är det ju. Men jag lärde mig en del  på det i alla fall.

Idag kom nästa omgång av Tinas fiberklubb. Jacob-ull med en färg kallad Mount Doom. Härliga färger i brunt-orange-rött. Det verkar vara omöjligt att fotografera ull så att färgerna stämmer. Men jag gjorde så gott jag kunde.

Jag tror att jag ska ta med spinnrocken och ullen jag har här till huset i helgen. Kanske, kanske kan jag finna lite tid att spinna. Fast vädret ska visst bli vintrigare nu några dagar, så det där med att sitta ute i solskenet och spinna får jag nog vänta lite med.

One Response to “Vår i min trädgård”

  1. Syster Yster skriver:

    Visst ser det ut som att det är iris som sticker upp ur häcken. (Hmmm, ser att det där definitivt går att feltolka, men jag bjuder på det.) Hoppas din helg blir jätteskön!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu