Gammalt och nytt

april 1st, 2012

Om det nu skulle ha undgått någon, så tycker jag om gamla textila tekniker och ibland vill jag hålla mig till det helt traditionella. Men det är också roligt att blanda gammalt och nytt. När en av mina klasskamrater vävde en östgötadräll, fick jag lust att göra det samma. Men så hade jag ju gått och funderat på att kombinera svart med starka, klara färger i löpare. Lösningen blev en kombination: östgötadrällens material med tunt bomullsgarn i varpen och ullgarn som inslag, men i helt ”fel” färger.

Uppsättningen av min Dräll á la Östergötland har tagit tid, eftersom jag mest ägnat mig åt den när jag väntat på att varptrycket ska torka. Men i fredags kom jag till provvävningen. Jag tror att jag kan bli väldigt nöjd med den här väven. Det är tänkt att bli tre löpare och fyra tabletter i olika färger. Vi får väl se om jag varpat lagom långt den här gången, eller om det kommer någon liten överraskning på slutet. ;-)

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu