Smärtan dagen efter

april 11th, 2012

Igår målade jag – massor. Idag har jag ont överallt. Kroppen säger att den inte vill och att den dessutom inte tycker särskilt mycket om mig just nu. Jag bestämde mig för att vara förstående, ta det lugnt och bara vila till en början, och sedan ägna mig åt mattorna i lagom lugn takt. En bra plan som höll tills jag sytt två decimeter. Då bröts nålen av och jag insåg att mitt ganska gedigna lager av symaskinsnålar ligger kvar i Gambleby.

Så efter maten åkte jag in till Vadstena för att handla nålar och lite annat. Och på köpet fick jag några naturupplevelser. Fåglarna drar in mot Tåkern i streck och flockar just nu. Och plötsligt lågflög ett tranpar över vägen alldeles framför bilen.

Inne i Vadstena bestämde jag mig för att se efter om klosterliljorna blommar. Och det gjorde de minsann! Det regnade rätt ordentligt just då, så jag fick ta några snabba bilder för att kameran inte skulle bli alldeles blöt.

Och så fick jag se ett riktigt stort påskris. Kul idé, måste jag säga. Och alla färger piggade upp i gråvädret.

Och på min uteplats blommar violerna…

4 Responses to “Smärtan dagen efter”

 1. Cecilia skriver:

  Åh, härliga vårtecken!

 2. Birgitta skriver:

  Så fint det blommar,
  Kram Birgitta

 3. Gunilla skriver:

  Uppiggande, verkligen! Men hur får man dit alla fjädrar på höjden? Eller björken kanske inte är så hög som den ser ut! Kram! Gunilla

  • KataM skriver:

   Jag är inte säker, men har ett intryck av att den inte växte där, utan var huggen, som en julgran. Hög var den hur som helst.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu