Lite trädgårdsarbete

april 15th, 2012

Idag var det soligt, men inte lika varmt som igår. Perfekt väder för lite trädgårdsarbete. Jag har inte någon särskild erfarenhet av det och känner mig lite osäker. Men, jag har bondblod i ådrorna och pappa har illgröna fingrar. Så jag hoppas att jag har någon slags känsla för det hela, och gör som jag tror är rätt. Skulle jag råka ödelägga allt ihop, så är det ju ändå min tomt, så ingen kan klaga. ;-)

Gräslöken jag hittade igår, växer i något som uppenbarligen är ett kryddland. Det var inte vackert. Fullt med vissna fjolårsväxter, gräsmatta på rymmen, nässlor och gamla löv.

Jag klippte bort allt det vissna, nästan ända nere vid marken, i förhoppningen att det snart ska spira nya gröna blad.  De vissna löven och ogräset hamnade i komposten och jorden luckrade jag upp lite försiktigt.

Det ser väldigt kalt ut nu, men det ska väl snart bli bättre.

På några ställen i landet växer några blad som jag inte kände igen som någon kryddväxt. Grannen trodde att det var antingen stockrosor eller digitalis. Efter lite googlande, får jag konstatera att de är misstänkt lika digitalisblad. Kanske inte vad man vill ha just i ett kryddland… Jag får väl att plocka bort dem om det skulle vara så.

Idag är sista dagen på lovet. Nu är det bara sju skolveckor kvar. Det känns rätt overkligt, faktiskt.

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu