En sådan där BRA dag

april 14th, 2012

Vissa dagar liksom bara fungerar. Allting flyter, man får massor gjort, men hinner ändå vila och njuta av tillvaron. Idag var en sådan dag för mig.

Om jag ska börja med vad jag gjort, så är det som ska sys på maskin på mattorna klart. Handsömnaden blir utmärkt kvällsarbete när jag är tillbaka på skolan. Och badrumsmattan blev faktiskt helt färdig redan i går.

Så hann jag städa, tvätta (och hänga tvätten ute :-) ), baka bröd och göra kesokaka, skriva kassabok (inte gjort på några veckor) och tvätta av det värsta dammet på några fönster. Samt slå i lite spikar som krupit ut på fasaden vid terassen. Har ingen lust att fastna i dem och förstöra kläderna.

Men jag har också suttit långa, solfyllda stunder på terassen, läst, löst korsord och njutit av tillvaron. Både middag och eftermiddagskaffe intog jag där. Jag äter sällan inomhus om jag kan slippa när vädret är gott att vara ute i.

Och så upptäckte jag till min glädje att jag har gräslök i trädgården. Den var jag ju bara tvungen att använda.

Jag gjorde en sås av creme fraiche, grädde, gräslök, riven ost och kryddor, slog den över ett par köttbitar som jag penslat med kallpressad rapsolja med lite kryddor i. Det fick stå i ugnen en lagom stund, medan jag gjorde blomkåls- och broccolimos. Riktigt gott blev det.

3 Responses to “En sådan där BRA dag”

 1. Cecilia skriver:

  En dag att minnas, helt enkelt!
  Jag hoppas på en sådan idag, tvätten är redan igång. :-)

 2. Monika skriver:

  Wow. Vilken dag! Grattis kan man säja;)
  Monika

 3. Syster Yster skriver:

  Låter helt underbart! Och tänk att mammas och pappas gamla kökstallrik nu är med på en blogg… När vi åt på dem hemma var det liksom före ABC 80:s tid.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu