Äääääntligen!

maj 3rd, 2012

I flera dagar har det varit omöjligt att komma in på bloggen. Men nu äntligen fungerar det igen.

Det var långledigt från skolan, fyra härliga dagar lördag till tisdag, så det blev en hel del gjort i huset.

Lördag-söndag ägnade jag åt att måla färdigt och möblera vardagsrummet. Gardiner och tavlor finns inte på plats än, och det kommer nog att bli lite förändringar i möblemanget vad det lider. Men på det stora hela taget är det klart. Underbart!

Sedan blev det utearbete i vad som nästan var sommarvärme. Jag börjar nästan tro att någon tidigare ägare medvetet har odlat maskrosor, nässlor och kirskål. ;-) Jag visste inte att maskrosor kan bli så fantastiskt stora och frodiga. Men jag ska nog få bukt med ogräsen vad det lider. Har köpt några trädgårsböcker för att få tips och råd. Och för att lära mig känna igen ogräset. Jag misstänker att jag har rensat ut en del finblommor och sparat sådant som borde rensats bort.

Lite bilder måste jag ju visa!

Underbar solnedgång

Klätterhortensian börjar grönska

Gräsmattan blommar - ingen klippning blir det än

Mina okända träd börjar få blad. Snart får jag veta vad det är.

Violer växer det gott om i gräset. Doftar ljuvligt när man går på dem!

I skolan förbereder vi oss för Öppet hus på lördag. Vi ställer ut det vi gjort under året. När man ser det samlat, blir det en hel del. Och så ska vi ha lite prova-på-aktiviteter. Det blir en enkel väv, knyppling, broderier och lite annat. De andra klasserna ordnar också med saker, förstås. Det jag minns bäst från mitt besök på Öppet hus förra året, är sömnadsklassens modevisning. Verkligen sevärt! 10 – 16 håller vi på. Hoppas nu att det kommer lite folk!

Min östgötadräll växer. Jag beställde ju lite för lite garn, så i den sista duken blandar jag alla färger i förhoppning om att det ska räcka. Jag tror att det kan bli en ganska ful löpare, men det är kul i alla fall.

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu