Heda marknad

juli 7th, 2012

Idag var det hantverksmarknad i Heda. Jag har aldrig varit där förut och trodde att det skulle vara ganska litet. Men där trodde jag fel! Stort och mycket folk var det, och mycket fint hantverk att titta på.

Bäst var ståndet där Sjönäs Ull & Angora stod. Garn och ull som det var en ren fröjd att se och känna på.

Här köpte jag det enda ”onödiga” – en påse brun ull. Inte för att jag lider brist på ull att karda. Men just naturligt brun ull har jag faktiskt aldrig hittat förut, så jag kunde inte låta bli.

Annars köpte jag en dammvippa och ett par slickepottar, för det behövde jag verkligen. Och så en rökt sik och en liter ljuvligt söta jordgubbar.

På hemvägen tog tittade jag in till Alvastra kungsgårds äggbod, eftersom jag gjorde slut på mina ägg i morse. Det blev ett helt fack ägg, varav många är så stora att jag tror att de kan ha dubbla gulor. Hoppas, hoppas att det är så! Dubbelgulade ägg har jag inte ätit sedan jag var barn.

Jag hälsade lite på hönsen också. De flesta höll sig intill huset, kanske för att de sökte skugga. Men några gick ute och pickade. De såg ut att må bra, inga hackskador och rena och fina. Det gör såklart att äggen kommer att smaka ännu bättre.

One Response to “Heda marknad”

  1. Cecilia skriver:

    Min sega mobiluppkoppling orkar inte ta in dina bilder men jag blev våldsamt sugen på att åka på marknad! En sådan där riktig marknad som du verkar ha varit på!

    [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ’0 which is not a hashcash value.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu