Mera marknad

juli 8th, 2012

Idag var det dags för ännu en marknad, på Ull & Garn utanför Vadstena. Jag upptäckte den förra året, och den blev omedelbart min favoritmarknad. Litet och mysigt, mitt ute på Östgötaslätten.

Här kan man köpa garn och annat textilt material, men också färdiga hantverksprodukter av olika slag, samt mat från en närbelägen gårdsbutik. Så finns där trevliga hantverkare av diverse slag och möjlighet att prova på. Och fika och enkel mat gjord på bra råvaror när man blir hungrig.

Det här är en galning. På den kan man spinna kosvanstagel. Många olika spinnredskap har jag sett, men detta var en ny bekantskap. Det skulle vara kul att prova. Galningen är lätt att göra, men så ska man ju få fatt på taglet.

Det var svårare att hålla i plånboken än igår. Det blev lite garn, bland annat av fique, en fiber från en växt besläktad med agave. En helt ny bekantskap för mig. Det är ett ganska hårt garn, inget för kläder precis. Men man kan ju göra annat. Hur som helst, så älskar jag att testa nya material, så det här ska bli spännande att jobba med.

Så blev jag sugen på lite yllebroderier och köpte material till det. Visst blir man inspirerad!

Ull & Garn är förresten väl värt ett besök även när det inte är marknad. Sällan eller aldrig har jag varit i en garnbutik med ett så stort och varierat utbud på stick- och virkgarner. Helgkurser har de också då och då, för den som vill lära en ny teknik.

2 Responses to “Mera marknad”

  1. Birgitta skriver:

    Ser ut att vara en riktigt trevlig marknad du varit på. Lite lagom stor och med fina textila varor.
    Kram Birgitta

  2. Cecilia skriver:

    Nu blev jag ännu mer marknadssugen!
    Bra att du inte var så förståndig den här gången, om inte annat måste ju marknadsfolket få ihop lite förtjänster om de ska komma tillbaka nästa år.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu