Höstfint i trädgården

augusti 18th, 2012

I torsdags hängde jag på låset när en av traktens handelsträdgårdar började sin säsongsavslutningrea. Det var 50% på alla växter och de flesta utomhuskrukorna. Och det fanns massor med växter. Jag köpte ett par stora blomlådor och en hoper höstblommor.

Väl hemma ångrade jag att jag inte köpt fler lådor. Så idag återvände jag. Det var otroligt vad utplockat det blivit på bara två dagar! Men blomlådorna fanns det kvar några av. Och så köpte jag några stenpartiväxter och en strutbräken. Båda sakerna har funnits på min önskelista sedan i våras och nu kostade de nästan ingenting.

Idag när regnet upphört, gick jag ut för att plantera. Så nu är det fint på terassen. Mycket mindre plottrigt än med alla olika krukor, och med fina höstfärger.

 

 

Så började jag med en liten rabatt för stenpartiväxterna. Den stora stenen kom fram en dag när jag rensade bort en massa nässlor. De andra har jag plockat från olika ställen i trädgården. Och det finns mer att hämta. Men först måste jag bestämma vad jag mer vill ha för växter. Vi får väl se om det blir i år, eller om jag väntar tills nästa säsong.

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu