Mount Doom

augusti 18th, 2012

Nu har jag spunnit Mont Doom från fiberklubbens Sagan om ringen-tema. Jacob-ull, en ny bekantskap för mig. Lättspunnet och trevligt. Inte den mjukast ullen, men det där med stickig ull har aldrig varit något problem för mig, tack och lov.

Fibrerna såg verkligen ut som lavaströmmar i brunt, orange och rött. Så vackert att jag nästan inte vill ”förstöra” det. Jag spann ett tvåtrådigt och ganska tunt garn. Jag är oftast inte så förtjust i bruna garner. Men det här skiftar i olika nyanser som gör att det blir levande och riktigt vackert.

På bilden är det bara entrådigt och därför är färgskiftningarna större än de blir sedan.

 

Nu ligger det i tvätthon. Det är alltid spännande att se vad som händer med garnet när det fluffar till sig efter blötläggning.

Om jag fortfarande är nöjd när det torkat, har jag planer för en del av det här garnet. Men mer om det senare.

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu