Färdig! :-)

september 29th, 2012

Efter en dryg veckas möbelskruvande, sorterande och utrensning – och ingen tid för trådar och sådant – så kan jag äntligen säga att jag är klar. Allt är på plats i pärmar, skåp och lådor. Underbart!

Kontoret/gästrummet är nu verkligen också ett bra filmtittningsrum. Eftersom jag inte har TV, utan ser film på datorn måste det ju bli så. Nu ska jag bara skaffa en bra golvlampa, så att jag kan sticka medan jag ser på film.

 

 

Gamla textila redskap kan man ha till mycket. Man kan till exempel göra en blompedistal. Och om man sedan hittar en bricka i precis rätt storlek, så kan man på köpet få en lite hylla att lägga sin stickning på.

 

 

Till bokhyllorna ateljén ska jag skaffa fler dörrar, så att jag slipper se röran som är oundviklig i ett arbetsrum.

I nedre högra hörnet syns planeringen för nästa väv. Det ska bli en vävpallsdyna i två orange kulörter, har jag tänkt. Helt fel färger för rummet. Men jag känner för det och garnerna har jag redan, så alldeles gratis blir det.

 

 

 

Sist jag var på Ull&Garn, såg jag det här finurliga sättet att exponera garner. Den idén måste jag ju bara knycka. Först virkar man en lång tåt av luftmaskor i något ganska grovt och stumt garn. Sedan hänger man den dubbelvikt på väggen och sätter dit garnnystan med hjälp av stickor. Så fint att få användning för en del av alla stickor som bara har legat där till ingen nytta sedan jag helt övergick till rundstickor.

De båda lindockorna är gjorda av linet jag beredde i skolan förra hösten. En av de roligaste dagarna på hela läsåret, faktiskt.

 

One Response to “Färdig! :-)”

  1. Cecilia skriver:

    Åh så fint och trevligt det ser ut! Väldigt trevlig idé med garnet också, bättre väggprydnad kan ju inte finnas!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu