På stickfronten lite nytt

oktober 5th, 2012

När nu Singoalla blev klar, måste jag börja på något nytt. Och det fick faktiskt bli en sjal igen. Wingspan, en lite annorlunda, asymmetrisk variant som finns bland gratismönstren på Ravelry. Jag stickar i ett Fame Trend-garn som jag köpte för ganska många år sedan, bara för att nystanet är så vackert. Jag tror att den kan bli riktigt häftig. Den är ganska smal och kommer att fungera bra som halsduk när de riktiga höstvindarna börjar vina över slätten.

 

 

 

Och när blockningsmattorna ändå var framme, passade jag på att sätta en kofta i spänn. Den här har jag inte stickat själv.

En dag i skolan tog våra lärare fram ett helt berg av plastkassar med i stort sett färdiga men omonterade stickningar. Det var en kvinna som haft cancer som tyckte att stickning av det enda roliga under sjukdomstiden. Montering däremot brydde hon sig inte om.

Sedan fick skola allt till skänks, med tanken att på textillinjen borde de ju finnas elever som kunde vara intresserade. Så vi fick ta vad vi ville ha och betala en frivillig summa – pengarna skänktes till cancerfonden.

Intresset i klassen var väl sådär, kanske inte kläder som passade de flesta tjugoåringar. Men för mig var det perfekt och i rätt storlek dessutom. Så det blev fyra, fem plagg med lite olika mycket kvar att fixa. En grå yllekofta saknade bara ett spänne och har använts flitigt i sommar. Och nu har turen kommit till denna.

 

 

Färgen passar en av mina favoritkjolar perfekt. Om det nu inte blir lite väl mycket turkost om jag använder dem tillsammans. Jag får se vad jag tycker när koftan är klar.

 

 

One Response to “På stickfronten lite nytt”

  1. Cecilia skriver:

    Men så fantastiskt fint, att man inte bara slängde bort allt hon stickat!Det ser dessutom ut att vara jättefint.
    Wingspan finns bland mina sparade mönster, härlig modell!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu