Höstsysslor

oktober 24th, 2012

Idag har jag gjort lite nytta i trädgården. Det är vindstilla och elva grader varmt, så det var perfekt väder, även om solen lyste med sin frånvaro.

 

 

Först grävde jag om i komposten. Visst vet jag att det blir jord av det man lägger dit. Men det är onekligen fascinerande att faktiskt få se en del av processen.

Sedan blev det lövräfsning. Löven använde jag sedan för att göra det varmt och skönt för rosorna. Det är mycket löv, jag har bara tagit en bråkdel. Så det blir nog över till komposten också innan jag är klar.

 

 

 

På tal om rosor så hittade jag ett skott som lite lagom oförmärkt smugit sig upp i kätterhortensian och grenat ut sig. Det var lite småbökigt att lirka loss. Resten av rosorna klipper jag en annan dag.

 

 

Hortensian blev också friserad. Den blöder på våren och måste därför klippas på hösten har jag lärt mig. Men det var inte mycket jag tog på den. Bara så att jag kommer att kunna ta mig fram nästa sommar. Och så några kvistar som började dölja fågelholken. Jag vill ju kunna se fåglarna när de flyttar in i vår.

Hortensian hade stora knoppar, så några får följa med in i en vas.

 

 

One Response to “Höstsysslor”

  1. gunvor skriver:

    vad flitig du har varit. Det är såroligt att se ditt intresse av trädgården det trodde jag väl aldrig. vi har börjat i köket, jag har börjat att rensa bland alla Allt Om Mat. maMånga kilo pappr böir det över.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu