Väven nedklippt

oktober 25th, 2012

Det har ju varit lite si och så med vävningen hittills. Det har varit så mycket annat att göra att det liksom inte blivit av, fast lusten funnits.

Men igår satte jag mig och vävde färdigt Garpe. Den allra sista biten bytte jag inslagsgarn, bara för att testa. Jag tog lite restgarn, en tråd oblekt 12/2 och en blekt entrådigt av en tjockare men obekant kvalité. Båda var lingarner.

Det blev riktigt snyggt! Jag önskar att jag kommit på idén tidigare, så att jag fått en hel löpare. Det var också påtagligt hur mycket lättare det var att hålla ut bredden med det styvare lingarnet än med bomullen. Man kan se på bilden hur det bubblar sig mot den förra delen som blivit smalare. En bra lärdom för framtiden.

Bilden är inget vidare, men i verkligheten blev det riktigt bra.

 

 

Jag hade kunnat väva en bit till om det inte vore för att repen som fäster käppen i varpbommen var lite för korta. Fast dem hade jag tänkt byta hur som helst. Det är verkligen rep och jag föredrar de lite smidigare polyestersnören.

 

 

Tabletterna är tillklippta sick-sackade och tvättade. Nu måste jag bara köpa orange sytråd, så att jag kan fålla dem.

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu