Gardiner

oktober 29th, 2012

Jag har haft svårt att bestämma mig när det gäller vardagsrumsgardiner. Att det skulle bli panelgardiner var jag klar över tidigt. Men hurdana?

Först hade jag tänkt att använda det varptryckta tyget. Men eftersom det blev så ojämnt i trycket kändes det inte helt hundra. Efter mycket funderande bestämde jag mig för att slakta gardinerna jag köpte när jag flyttade in på skolan. Jag tycker mycket om dem, men varken längd eller bredd passade i fönstren jag har nu.

Idag kände jag mig redo att sätta saxen i tyget. Jag måste klippa både på längden och bredden och långfållarna kräver handsömnad. Så det tar lite tid.

 

 

Nu är den första panelen av tre sydd och provhängd. Nederkanten är inte rak, som synes. Tyget är tunt och glest och därför svårt att få att ligga stilla. Då kan det bli så. Det ska fixas till så klart. Men det blir ett jobb för morgondagen.

 

One Response to “Gardiner”

  1. Malin Sjölinder skriver:

    Riktigt snygga panelgardiner. Kul att du gjorde dem korta, för det ser man aldrig. //MalinSj

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu