Lucia

december 13th, 2012

Goder morgon, goder morgon både herre och fru!

 

 

Själv har jag  avnjutit en extra god frukost med lussekatt och godisavsmakning och tittat på svt:s luciatåg från Uppsala domkyrka. En fin luciamorgon tycker jag. Allt det traditionella men också en del nytt.  Bereden väg för Herran på bodamelodin är en av mina favoritsånger alla kategorier och den här versionen blev extra häftig tack vare det annorlunda orgelarrangemanget. Jag får nog gå in på SvtPlay och lyssna på det några gånger till. :-)

Musik är viktigt för mig, inte minst så här i jultider. På första advent måste jag lyssna på Otto Olssons Advent minst en gång. Och på Lucia är det nödvändigt att ta fram Folk och Rackares Stjärnhästen. Här och här kan man höra två av låtarna från den om man vill.

Jag önskar alla en fin fortsättning på Luciadagen!

 

 

 

2 Responses to “Lucia”

  1. gunvor skriver:

    så bra gardinen blev! nu ska jag gå och hämta mina lucior, tack för påminnelsen.sen ska jag göra tryfflar.

  2. Iwona skriver:

    Vilka små söta Lucior har besökt dig:)
    Tack för besöket hos mig:) Jag är verkligen en nybörjare, men det känns som jag har spunnit nu hela mitt liv :)
    Ha en skön helg!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu