Julstök

december 12th, 2012

Idag har jag ägnat mig åt lite chokladtillverkning. Jag har både gått på recept och lekt lite efter eget huvud. I morgon är det Lucia, då ska jag få provsmaka.

Det blev ischoklad, polkagrischoklad, saffranschoklad och totalt otraditionell laktitstryffel.

 

 

Och så har jag sytt julgardiner till köket. Eller kanske snarare adventsgardiner, för jag har redan satt upp dem.

Det är egentligen ett par löpare som jag hittade på rea i somras. Som löpare var det inte riktigt min stil, men jag gillade tyget. Så jag köpte dem i tanke att gör dynor till trädgårdsoffan. Men sedan kom jag på att de nog skulle göra sig utmärkt som julgardiner istället.

Det måste vara de mest lättsydda gardiner jag någonsin gjort. Fållade var de redan, så det enda jag behövde göra var att vika ned en liten bit för att få rätt längd och sy på ett tunnelband (eller vad det nu kan heta) på baksidan. Fyra korta sömmar och ett snabbt tag med strykjärnet. Lätt som en plätt!

Jag är riktigt nöjd med resultatet.

 

 

 

2 Responses to “Julstök”

  1. Monika skriver:

    Absolut ska du va nöjd med gardinen- den blev jättesnygg. Och flitig har du varit. Jag har inte kommit så långt…men än är det ju några dagar kvar.
    Hoppas det smakar gott. Kram Monika

  2. Karin skriver:

    Mums!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu