Julprojektet

december 16th, 2012

Med bara en vecka kvar till jul, kan det väl vara dags att avslöja julprojektet.

Upprinnelsen till det hela är att jag för länge sedan bestämde mig för att skippa julgranen i år. Jag tycker om julgranar, inte tal om annat. Men att först frakta hem den i liten bil utan tackräcke, sedan försöka hålla liv i den och till sist göra sig av med resterna inklusive en massa barr överallt – det känns inte riktigt värt besväret. Och plastgran kommer icke över min tröskel! Så – ingen gran alltså.

Det enda jag tyckte var lite trist med beslutet var tanken på en del av julgransprydnaderna som jag kommer att sakna. Sådant som är förknippat med minnen på olika sätt och det som bara är julevackert, tindrande och glittrigt. Inte så mycket min grej annars, men vid jul händer det något… ;-)

Men så när jag var på IKEA i höstas, fick jag syn på ”Yrsnö”. Den ser ju inte alltför rolig ut i naket tillstånd. Men med klädd med kulor var den faktiskt inte så dum. Så den fick det bli.

 

 

När jag stod i kassakön började jag fundera på hur man skulle kunna förbättra den. Så nu är spiralen överdragen med en grön i-cord i ullgarn, ”stammen” intovad i brun ull och ytterdelen av foten inlindad med resterna av ullgarnet. Plötsligt mycket mer i min smak.

 

 

 

Om en vecka ska den kläs. Det ska bli roligt att se hur den blir.

 

 

3 Responses to “Julprojektet”

 1. Birgitta skriver:

  Vilken festlig idé. Tror att du kommer att få en fin och annorlunda julgran. Vi har ju egna julgranar i skogen och jag vill ha en sådan med barr och allt. Gillar lukten av gran och då är det jul.
  Kram Birgitta

  • KataM skriver:

   Egen gran är så klart det bästa. Hoppas ni hittar en riktigt fin! Kanske att man rent av kan få se den på bloggen? :-)

 2. Karin skriver:

  Kul att se den i ”halvklätt” skick. Bara pyntandet kvar nu då!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu