Förrvirrad ek

december 18th, 2012

Min tama kruk-ek brukar inte riktigt följa årstiderna på samma sätt som de vilda ekarna. Bladen ramlar någon gång i skiftet oktober/november och sedan kan man se de första späda löven någon gång i januari/februari.

Men nu har den visst blivit totalt förvirrad. För vad fick jag se i förrgår, om inte ett litet vårgrönt blad. Kanske vill den helt enkelt vara med och fira jul. Jag får nog dekorera den med något glittrigt, så att den inte blir besviken. ;-)

 

4 Responses to “Förrvirrad ek”

 1. Cecilia skriver:

  Har du en tam ek? Jag har ett tamt äppleträd i en kruka på balkongen, måste kolla sedan så att inte det blivit förvirrat, också!

  • KataM skriver:

   Min ek står inomhus, så det är inte konstigt att den blir förvirrad. Skulle tro att ditt äppelträd klarar sig bättre. :-)

   Jag skaffade min tama ek när jag bodde i Rättvik. Där uppe växer inga ekar och jag saknade dem. Nu när jag flyttat söderut igen skulle jag väl plantera ut den. Men jag vet inte var jag ska sätta den, så det har inte blivit av. Kanske får den bo kvar i sin kruka i alla fall…

 2. Karin skriver:

  Det är många som längtar till våren (men det kan få bli jul och nyår först).

  • KataM skriver:

   Och själv hoppas jag på några månaders riktig vinter först. Med andra ord – allt är som vanligt. :-)

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu