Underbara böcker!

februari 2nd, 2013

I dag var jag till Vadstena och hämtade ett par trädgårdsböcker jag skickat efter. Det är alltid spännande att köpa den sortens böcker osedda, lite av att köpa grisen i säcken. Men de här båda visade sig vara alldeles underbara. Inte bara fulla med kunskap, utan också rena fröjden att bläddra i. Fantastiska bilder, lite matt papper, stora i formatet och rejält tjocka. Och den ena har till och med bokmärkesband! :-)

 

006

 

 

 

Nu ska här läsas och njutas och begrundas och sedan ska det bli frököp av!

Det var kyndelsmässomarknad i Vadstena också. Tydligen en gammal tradition som varit borta men nu togs upp igen. Inte så stort, men lite småmysigt så där. Hantverk, godis, tulpaner i kruka, ekologiska ägg, bröd, sådana saker. Inne på museet fanns bland annat Ull&Garn  och där fick man ägna sig åt fritt broderi på en gemensam bonad. Så där satt jag en stund tillsammans med andra brodöser (ingen enda man vågade sig på att försöka). Jag gav mig på att göra en klosterlilja. Det blev väl så där. Men kul var det.

Nu kliar det i stickfingrarna. Eftersom jag gjorde färdigt bonaden i går, får jag nu lov att sticka raggsockorna mina fötter längtar efter. Det får nog bli en film också, så förenar jag nöje med nöje.

2 Responses to “Underbara böcker!”

  1. maliz skriver:

    Det är så bra med trädgårdböcker, man får ju redan vårkänslor!
    Trevlig söndag önskar
    maliz

  2. Birgitta skriver:

    Härligt med trädgårdsböcker, blir lite inspirerad att ta fram mina och bläddra lite… och kul med marknad.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu