Stickar och broderar

januari 7th, 2013

Tunikan som jag började med redan i oktober har legat och vilat sig ett tag, men nu har lusten återkommit och snart är bakstycket klart. Nu hoppas jag bara att lusten håller i sig, så att den blir färdig innan vintern är slut.

 

 

Och så broderar jag en bonad som jag köpte på utförsäljningen i handarbetsaffären. Jag har faktiskt broderat den en gång tidigare, till ett av mina syskonbarn och tycker så mycket om den. När trollmor har lagt var en av mina favoritsånger när jag var barn, och i kategorin barnvisor är den fortfarande en av de bästa.

Extra bra var det att den såldes utan garn, så att jag kan minska lite på lagret. Fast det är klart – jag köpte ju mer DMC-garn också. Någon som känner till om det finns någon motsvarighet till Länkarna för oss garnberoeende? Den borde väl heta Luftmaskorna, Kedjestygnen eller något liknande. ;-)

 

 

2 Responses to “Stickar och broderar”

  1. MagganF skriver:

    Heeej!!
    Vad kul att du hittat till mig! Och nu hittade jag till dig. Ja, när det gäller lek så är min lek med ull, garn, tyg mm mm absolut en rolig kreativ syssla. Jag tror det är jättenyttigt att ”leka”. Hur gammal man än blir.
    Och ja, det är otroligt mycket lättare att karda med maskinen än med handkardor. Men det tar ändå rätt lång tid. Nu är ju jag nybörjare, så man lär väl sig att speeda upp farten lite så småningom. Det är allt förarbetet som tar tid. Tvätta, sortera, tesa isär lockarna o allt sånt. Men som sagt, väldigt roligt och rogivande.

  2. Karin skriver:

    Tänk att du äntligen ska få en egen Trollmor! Här hänger hon kvar, nu på en elefantsnabel ;-)

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu