Fågelfröjd

februari 22nd, 2013

Jag började ju mata fåglarna först efter jul. Och då var det mest för att bli av med kokosfettet som var kvar efter julgodistillverkningen. Annars tänkte jag att de klarar sig mig förutan, här finns andra som matar. Och det är så gott om fåglar runt omkring att jag får se dem i alla fall.

Men efter att ha läst i mina trädgårdsböcker med ekologisk inriktning, har jag tänkt om. Här ska lockas fåglar, ju fler desto bättre! Ger jag dem mat nu, så återgäldar de förhoppningsvis tjänsten genom att sätta i sig en massa skadeinsekter i sommar.

Igår tänkte jag att det kanske kunde vara trevligt med lite omväxling mot talgbollarna. Så jag köpte en nöthållate och en rejäl påse jordnötter. Och det blev populärt minsann. Särskilt bland pilfinkarna som annars inte synts till så mycket. Inte ens de ettriga blåmesarna har en chans att tränga sig fram, utan får snällt vänta på sin tur.

 

006

 

 

En sidensvans fick jag också syn på. Någon sådan har jag inte haft här förut. Den satt och åt på äpplet som egentligen var menat till koltrasten. Men den är så välkommen!

Inläggen här kommer lite ojämnt just nu. Jag är rätt trött och orkar inte riktigt tänka på bloggen. Så får det vara ibland.

One Response to “Fågelfröjd”

  1. Cecilia skriver:

    En sådan fantastisk fågelbild! Ja, det där med fåglarnas lust att ta insekter tänker jag på, vi kan nog få en del mygg där runt stugan! Men så tänker jag också ha lite blommor som lockar fjärilar, bara för att det är vackert!

    Man måste blogga när det är rätt och vila eller göra annat när det är rätt! Var rädd om dig och fokusera på rätt saker, så finns vi läsare här när du är på det humöret!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu