Snön vräker ner, tiddeli-pom!

mars 13th, 2013

Det har kommit uppåt två decimeter i natt. Känns liiiite onödigt…

Jag upphör aldrig att förvånas över växternas livskraft. Förra våren hade jag en kruka med pärlhyacinter och en med minipåskliljor. När de var överblommade satte jag dem i garaget. Tanken var att peta ned dem i jorden på höstkanten. Men jag kunde inte bestämma mig för var jag ville ha dem och så blev det aldrig av. Ett år har de stått där i ett mörkt, oisolerat garage. Varmt på sommaren, minusgrader på vintern. Inte en droppe vatten. Jag har tänkt att det får bli komposten i vår, för det kan inte gärna vara något liv i dem.

Men vad fick jag se idag? De lever! De grönskar! Bara en av lökarna var död. Och små sidolökar fanns det också ett par stycken!

 

002

 

 

Jag planterade dem genast. Huller om buller, utan att skilja på sorterna. Jag fick slita och dra lite för att få isär dem, så jag hoppas att jag inte skadade rötterna för mycket.

 

003

 

 

När jag var färdig upptäckte jag att jag glömt två lökar, så de fick en egen kruka.

 

006

 

 

Sedan planterade jag om alla mina krukväxter. Så nu har jag jord överallt. Jag ska låta den torka till lite innan jag tar fram dammsugaren. Tror det blir enklast så.

 

 

 

 

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu