Djurliv

mars 14th, 2013

Idag har det varit kallt, hela 20 minusgrader på morgonen. Och det har märkts på fåglarna, de har ätit och ätit. Till och med kajorna har hängt i klasar runt maten och inte alls varit så lättskrämda som de brukar.

 

008

 

 

Vid middagstid hörde jag att en fågel flög in i köksfönstret. Det händer då och då, men den här dunsen var ovanligt stark, som om fågeln flög riktigt snabbt.  När jag gick dit för att titta var alla fåglar borta. Märkligt, tyckte jag, tills jag fick se den här:

 

003

 

Den satt kvar så länge att jag hann hämta kamera. Kul för mig. Men det tyder väl på att den gick miste om sitt byte den här gången och det tycker jag var lite tråkigt. Även rovfåglar behöver ju mat i kylan.

Så småningom flög den upp i ett träd en bit bort. Där satt den blickstilla i över en timma innan den gav upp.

 

004

 

Nu skulle jag bara vilja veta vad det är för en gynnare. Jag är urusel på fåglar. Sparvhök? Duvhök? Eller något helt annat?

2 Responses to “Djurliv”

 1. Cecilia skriver:

  Vilka fina fågelbilder du tagit! Djupt imponerad! Jag såg också en sådan rovfågel häromsistens. Jag beskrev den för min mest fågelkunnige bekanting och han sa sparvhök, men det var nog storleken det hängde på. Jag vill verkligen lära mig mer om fåglar men det är svårt, de flyger ju ofta iväg innan man riktigt hunnit se… :-)

 2. maliz skriver:

  Vi hade nästan detsamma upplevelse för några dagar sedan här i Tyskland. Det syns för mig att det var en ”Habicht”, min fågelbok säger att det heter ”duvhök” på svenska. ”Sparvhök” som är” Sperber” i mitt modersmål ser mer grått ut i min bok, men verkligen säkert är jag inte.
  Vår rövare lyckades att fånga en pilfink och min man blev lite förargat om det, men jag håller med dig, även rovfåglar är hungrig.
  Ha en trevlig helg
  maliz

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu