Hjärtblad och änglavakt

mars 19th, 2013

Nu har de första fröerna grott. Det är blomstertobaken som stuckit upp sina hjärtblad ur jorden.

 

010

 

 

Änglavakten då? Jo, igår åkte jag till Vadstena för att handla lite. Väglaget var på det stora hela taget bra, men på en del ställen drog vinden i med lössnö som packade sig till is på vägbanan. Det syntes väl var det var halt, så där lättade jag på gasen. Det gick fint, tills jag nästan var hemma igen. Då, på ett särskilt isigt ställe, släppte greppet plötsligt helt. Tack och lov var det i en svag vänsterkurva, vilket gjorde att bilen inte åkte över på andra körbanan. Istället åkte jag till höger ned för en lien slänt och ut på åkern där det inte fanns något att krocka med.

Det är märkligt hur rationellt man kan tänka på de få sekunder det handlar om. Jag hann tänka att jag inte skulle bromsa, utan bara hänga med och vänta på att bilen skulle stanna av sig självt. På det viset blev det ingen snabb inbromsning och därför heller ingen risk för en whiplash-skada.

Själv är jag helt oskadd. Bilen kunde jag köra hem och den verkar inte ha fått några allvarligare skador. Men ett besök på verkstaden får det bli i alla fall.

Så:

Ta det lugnt i trafiken!

One Response to “Hjärtblad och änglavakt”

  1. Cecilia skriver:

    Men hu, det kunde gått illa! Man sitter där så trygg i sin bil och så plötsligt är allt över ända! Skönt att det gick bra!!!
    Härligt med små gröna blad som varslar om våren…
    Kram!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu