Marulk

mars 22nd, 2013

Idag har jag begått min marulks-premiär. Det var inte planerat, jag stod vid delikatessdisken i akt och mening att köpa billig torsk. Men kunden före mig frågade vad det var för konstig fisk som låg där och varken hon eller hon som jobbade i disken hade någonsin smakat firren i fråga. Därmed var min nyfikenhet väckt och förutom torsken fick det bli en marulks-kotlett.

 

002

 

 

Ska man laga till något man aldrig provat förut, är det bäst att göra det enkelt. Jag saltade och pepprade och stekte den i smör. På slutet slog jag på grädde, klickade i lite créme fraishe och philadlphiaost, kryddade med salt, peppar och dill. Broccoli och skivad avokado indränkt i färskpressad citron fick det bli till.

 

003

 

 

Marulken var ganska köttig, med bra tuggmotstånd. Riktigt gott.

Idag var jag också med bilen på verkstaden. Inga stora skador, bara en dimstrålkastare som gått sönder och ett plastgaller framför den som ramlat av. Jag håller mig med god marginal under självrisken och slipper därmed blanda in försäkringsbolaget. Skönt! Nästa vecka ska jag få det fixat och passa på att få den årliga servicen gjord när jag ändå är där.

 

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu