Kedjestickning

april 13th, 2013

Hinner inte avsluta en stickning förrän jag börjar med nästa. Men den här toppen ska ju helst bli klar innan jag börjar arbeta om en månad. Är inte så säker på att det kommer att lyckas, trädgården har högsta prioritet fram över. Men just därför gäller det att passa på när vädret tvingar in en.

Jag stickar i bomull från Järbo igen, men denna gången ett kabeltvinnat ganska tunt. Jag gör en uppifrån-och-ned-stickning. Fast den här gången provar jag en annan variant, funnen i en gammal tidning (Hemslöjden?) och urriven någon gång i tiden.

Man börjar med att virka en kedja luftmaskor, räknar lite, plockar upp på stickor och sätter markörer. Sedan är det bara att köra på ungefär som med TantKoftas variant. Till sist stickar man runt halsringningen och fäster trådarna. De lär inte vara så många, eftersom garnet låg på 200 grams härvor som jag valde att göra till två jättenystan.

 

006

Comments are closed.


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu