Odlingsförberedelser

april 13th, 2013

En gång i timman ringer äggklockan. Då går jag ut i garaget och ställer brädor på högkant i en blandning av kokt linolja och balsamterpentin, så att ändträet ska bli ordentligt mättat. 64 ändar är det och det får bara plats tre i taget i byttan, så det tar några dagar.

 

011

 

 

Sedan får de ligga och vila i väntan på att alla plankor ska få sitt fotbad. Därefter blir det inoljning av längderna. Det är nästan som ett bräd-spa. Undrar om jag ska ge dem lite massage också? ;-)

 

010

 

Det är mamma och pappas gamla altangolv av prima kärnvirke som nu ska förvandlas till odlingsbäddar hos mig. Det är fint med återvinning!

 

2 Responses to “Odlingsförberedelser”

 1. Cecilia skriver:

  Men oj, nu blev jag imponerad! Ett sådant engagemang! Fast det kommer bli fantastiskt bra och bra trä förtjänar god behandling.

  • KataM skriver:

   Fast om jag ska vara ärlig, har det med bekvämlighet att göra. Gör man ett bra jobb från början, blir det mindre arbete totalt sett. Av samma skäl torkar jag upp direkt när jag spiller. Sååå mycket enklare än att gnugga på ingrodda fläckar!

   Men nog är det härligt när det som egentligen är strategier för att behöva göra så lite som möjligt imponerar och ger en ryktet att vara ordningsam och ordentligt. ;-)

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu