Växthus och odlingslådor

maj 3rd, 2013

Mamma och pappa har varit här igen och hjälpt till. Vi hade tre punkter på programmet: bygga växthus, sätta odlingslådor på plats och rensa ovanligt besvärligt stopp i avloppet.

Avloppet är fixat, så nu kan jag duscha. Finfint!

Växthuset började vi på igår. Allra först kollade vi att alla delar fanns med. Och det gjorde de!

 

002

 

Optimistiska pappa trodde att vi skulle bli klara på en dag. Två dagar trodde jag. Men det räckte inte heller. När vi kommit så här långt…

 

004

 

…insåg vi att vi inte kunde fortsätta inne i garaget, för då får vi inte ut det. Och vi kan inte bygga klart utomhus förrän vi vet hur vi ska förankra det och har alla saker vi behöver på plats. Annars kanske det blåser iväg för oss.

Nu hoppas jag bara att det blir tid och väder att göra klart nästa vecka. För sedan börjar jag arbeta och då kan det bli svårt med tid och ork.

Odlingslådorna däremot, kom på plats. De Står på markduk för ogräsets skull och på den ska det bli täckbark så småningom.

Insidan klär jag med en annan variant av markduk som var kvar efter det förre ägare. Mest är det för att jorden ska hålla sig på plats.

 

006

 

Eftersom jag inte behöver ha jord ända ned till botten med de växter jag ska odla i år, lägger jag dit av allt grenklipp jag fått efter häckklippning, slyrensning mm.

 

007

 

Här är en bild på hela väggen. På markduken längst bort ska växthuset stå. Min plan är att sätta dit två odlingslådor till nästa år. Därav mellanrummet.

 

008

One Response to “Växthus och odlingslådor”

  1. Cecilia skriver:

    Ah, så FINT du får det! Riktigt avundsjuk!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu