Nytt från trädgården

maj 8th, 2013

Det där med att flytta småplantorna några gånger under dagen för att skydda dem från solen känns som ett onödigt arbete. Dessutom kan man inte vara hemifrån mer än några timmar. Så nu har jag gjort i ordning en skugghörna. På förmiddagen har jag ordnat ett skydd med hjälp av ett vädringsställ, fiberduk och magnetiska duktyngder. På eftermiddagen skuggar garaget. Fult är det, men det fungerar.

 

003

 

Och så har föräldrarna varit här igen, för att hjälpa till med växthuset. Det har varit ett förskräckligt pusslande och plockande. IKEA ligger i lä, kan man säga. Men jag gillar den här sortens arbete och vädret har varit underbart.

Mest spännande var det att flytta huset upp på grunden. Lite för spännande faktiskt, för det gick isär på ett ställe. Men vi fixade det!

 

004

 

 

 

005

Och nu är växthuset faktiskt på plats. Fast riktigt klart är det inte än. Det ska i silikon i fogarna, tätas ned mot marken, ordnas med tröskel och en del annat. Kanske kommer det en bild i morgon. Vi får se vad jag hinner och orkar.

One Response to “Nytt från trädgården”

  1. Gunilla skriver:

    Hej!
    Har inte kollat på länge, men nu ser jag det fina växthuset. Jättefint! och lagom stort. Så bra det blev med skuggningen av plantorna. Härliga vår!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu