Ett textilt inlägg

maj 9th, 2013

Så, nu har jag fotat tröjan. En dålig bild som vanligt när jag vill visa nystickade kläder. Men det där med att ta kort på sig själv framför spegeln i en tämligen mörk hall är inte lätt.

 

009

 

Och naturligtvis har jag börjat med ett nytt projekt. Hellre kedjestickare än kedjerökare. ;-)

Det ska bli ytterligare en kortärmad tröja. Denna gång i det vintervita silkesgarnet jag fyndade tidigare i vår. Och det blir en uppifrån-och-ned-tröja igen. Det är så skönt att slippa räkna och hålla ordning på varv. Men den här gången ska jag se om jag kan göra halsringningen rund, genom att fördela ökningarna jämnt runt halsen. Det blir ett experiment. Hoppas att det går vägen.

 

001

 

Jag hade tänkt hinna med en hel del i trädgården. Men så ringde ett par vänner från Göteborg och talade om att de var i krokarna. Så det blev lite strosande och fikande med dem i Vadstena i stället. Och ett par konstnärsbesök, eftersom det är konstrunda i just nu. Kul!

Men jag hann i alla fall dra bort skyddsplasten från växthuset och lägga markduken på plats. Så här ser det ut just nu:

 

010

2 Responses to “Ett textilt inlägg”

  1. Cecilia skriver:

    Det är svårt att fotografera sig själv, men tröjan ser ju helt perfekt ut! Spännande med ditt försök med rund ringning, tanken har slagit mig men jag har liksom inte kommit längre än så.
    Så fint ditt växthus är!

  2. Iréne skriver:

    Snygg tröja!

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu